image

Gallery

image

About

La Vue rooftop restaurant is a modern gastronomic cuisine and a unique panorama of the historical center of the city and Neva River from a height of 60 meters. The two-level restaurant has a capacity of 350 seats. The area of the restaurant is divided into a seven halls, including a wine cellar, wine tasting room, living hall, all-season and outdoor terraces.

The restaurant opened its doors in the summer of 2017. At La Vue restaurant the guests are immersed in a world of gastronomic and wine adventures, observing from a height of 60 meters the life of a rich history city.

The restaurant's cuisine combines new trends of gastronomic fashion and the best European classic menu. The creative idea of head-chef Anton Filippov is an author's touch of classic dishes of Russian and European cuisine.

La Vue has a special attitude to wine. The restaurant has a large collection of Old and New World wines.

The convenient location of the restaurant in the historical center of the city, 260° panoramic view, nearness to the main attractions and bridges, large free parking, free Wi-Fi make the La Vue restaurant the best place for meetings, events and for exploring Saint Petersburg from the bird's eye view.

The restaurant has the high award Russian Wine Awards "The best classic wine list" .

According to the professional jury of Time Out magazine, La Vue is the best panoramic restaurant.

In 2019 and 2022, La Vue took 1-st place in the nomination "Best Window View" of the prestigious All-Russian Horeca UP Ultra Professional Competition Award.

According to the results of the Excellent St. Petersburg Award, in 2021 the La Vue restaurant was awarded as “The best view point in the city.”

La Vue rooftop restaurant is a gastronomic height in St. Petersburg.

Подробнее

OUR TEAM

Антон Филиппов
Познакомьтесь с новым шеф-поваром –
АЛЕКСАНДР АЛПАТОВ

Александр Алпатов — один из молодых и перспективных шефов Северной Столицы, который с середины сентября 2024 года встал у руля гастрономической кухни в видовом ресторане La Vue.
Александр работал в лучших отелях Москвы и Санкт-Петербурга: отель Four Seasons Lion Palace, отель Intercontinental Moscow Tverskaya, отель Hilton Expoforum St. Petersburg, отель Renaissance St. Petersburg Baltic.
В 2008 году он занял первое место среди юниоров на ежегодном Международном чемпионате по кулинарии и сервису Golden Culina.

С обновлённой командой в ресторане La Vue новый шеф-повар будет пересматривать и развивать новые гастрономические направления.
Профессиональной особенностью Александра является любовь к деталям и молекулярная кухня. Шеф-повар глубоко чувствует и изучает текстуры и вкусы, с особенной педантичностью относится к техникам и методикам обработки блюд. Также среди его интересов история и теория кулинарии и технологии производства продуктов питания.
Приглашаем гостей на новую гастрономическую кухню от Александра Алпатова!

Подробнее

Леонид Кирсанов
Леонид Кирсанов
шеф-сомелье видового ресторана La Vue

Леонид стал лучшим сомелье нашего города по итогам II Санкт-Петербургского кубка сомелье 2023 года. Имеет престижные дипломы WSET Level 3, получил сертификацию Международной ассоциации сомелье (ASI). Он победитель конкурса молодых сомелье Wine Start и полуфиналист конкурса "Пивной сомелье". Является членом Российской и Санкт-Петербургской ассоциаций сомелье.

Леонид не только поможет подобрать идеальные вина к заказанным блюдам, но и с удовольствием поделится некоторыми тонкостями богатой винной культуры. Стоит отметить, что винная карта, разработанная шефом-сомелье ресторана, удостоена высокой награды Russian Wine Awards «Лучшая классическая винная карта». Леонид рекомендует сопровождать вино свежими блюдами из раздела RAW-меню и впечатляющим панорамным видом на Петербург!

Подробнее